URGENT

Els catalans regalarem unes 7 milions de roses

Compartiu aquesta història

El gremi de Floristes somriuen i es mostren optimistes per aquesta diada de Sant Jordi. Esperen que els catalans comprin unes 7 milions de roses. Catalunya torna a omplir-se avui de parades arreu i en cada cantonada i cruïlla per vendre llibres, per`o sobretot roses.

La rosa vermella serà, un any més, la protagonista indiscutible de la jornada, tot i que la situació política consolidarà també la venda de roses grogues, de les que s’esperen vendre unes 600.000 vendes.

Per cobrir la demanda, la majoria de flors seran d’importació a causa de la disminució progressiva d’aquest delicat cultiu i l’alta demanda concentrada en només una jornada. El gruix de roses arriba d’Equador i Colòmbia (70%) i, en menor mesura, d’Holanda (15%). També n’hi ha un 10% que prové d’altres punts d’Espanya, especialment de Sòria.

La principal tendència d’aquest Sant Jordi, però, seran els complements naturals per engalanar les roses. A part de l’espiga i la senyera tradicionals, també acompanyaran les flors en peces de fusta o de roba, fibres naturals i, fins i tot, detalls de ceràmica per tal de donar-los un valor afegit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics