Pugen els accidents laborals al Maresme durant el 2018

Les dades de l’estudi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local mostren que el Maresme ha tancat el passat 2018 amb un nou increment de la sinistralitat laboral. El nombre total d’accidents en el lloc de feina ha augmentat en més d’un 2,2% respecte a l’any anterior.

És el cinquè any consecutiu que el Maresme registra un increment de la sinistralitat laboral en termes absoluts. Concretament, segons dades de l’estudi, al llarg de 2018 es van comunicar 3.716 baixes laborals com a conseqüència d’accidents a la feina, una vuitantena més que l’any anterior. Aquest augment es va concentrar en sinistres que van ocasionar ferides de pronòstic lleu a les treballadores i treballadors.

Per altra banda, però, van baixar els greus i no es va haver de lamentar cap víctima mortal. De fet, gairebé tots els accidents laborals a la comarca –un 99,14%- són lleus.

Tot i això, l’estudi mostra un descens de l’Índex d’Incidència, que és l’indicador quee mesura el nombre de sinistres laborals per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, que s’ha reduït aquest cop en un 3,46%. La comarca, segons l’estudi, manté un Índex de sinistralitat laboral superior al provincial i al català.

Per sectors econòmics, el sector serveis és el que registra un volum més important d’accidents –més d’un 64%-, seguit de la indústria, la construcció i l’agricultura. La indústria, de fet, és l’únic sector que, en el darrer any, va tenir una reducció de la sinistralitat. Per la seva banda, la construcció és el que va registrar un increment més destacat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics