Xerrada sobre autoprotecció de persones i habitatges davant d’un incendi

Incendi a St Lluís. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme comença avui a Palafolls un cicle de xerrades per informar sobre quines són les principals mesures de protecció dels habitatges i les persones en cas d’un incendi forestal i que compta amb la col·laboració amb la Federació d’ADF Maresme.

Una xerrada que es fa a Palafolls pensant, sobretot, en totes aquelles persones que viuen en urbanitzacions i que, per tant, viuen envoltades d’espais forestals i boscos i estan exposades a més perill en cas d’incendi.

A Palafolls, a banda de les 3 urbanitzacions, també Sant Genís, la zona de Can Batlle i la part alta de Sant Lluís estan envoltats de bosc, com recorda Oriol Bassa, responsable d’ADF de l’Alt Maresme i alhora tècnic de Medi Ambient de Palafolls. Bassa explica que algunes prediccions preveuen un estiu molt sec per aquest 2019.

L’acte tindrà lloc aquesta tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament a partir de les 7h amb entrada gratuïta.

Entre els punts que s’hi tractaran hi haurà des de les mesures de prevenció per evitar ser afectats per un incendi, però també es donaran les claus de com actuar davant d’un foc forestal, quins són els telèfons de contacte imprescindibles, com cal comportar-se o com cal gestionar les situacions d’emergència en  habitatges propers a zones forestals. Una de les primeres accions és evitar que les copes dels arbres de la nostra parcel·la es toquin, sobretot si són especies que cremen fàcilment com pins o xiprers.

En aquest sentit l’Ajuntament de Palafolls manté les seves franges perimetrals que rodegen les urbanitzacions i altres zones, per evitar que les flames arribin a espais habitats.

La setmana que ve aquesta mateixa xerrada es farà a Argentona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics