Palafolls celebra l’últim ple del mandat parlant de La Nau i de la reforma de Roig i Jalpí

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple va començar amb Valentí Agustí prenent la paraula, un torn que l’alcalde va aprofitar per acomiadar-se, i immediatament després va intervenir Óscar Bermán que va anunciar que marxaria del ple, per estar en desacord amb la seva celebració i per denunciar els atacs a la seva propaganda electoral.

Un cop Bermán va haver marxat de la sala de plens, la sessió va continuar amb el punt de donar compte de les actuacions de l’equip de govern.

Agustí va començar explicant la situació de Nicaragua, que tot i admetre que és dolenta va assegurar que es podran donar 3 beques d’estudi a joves de San Isidro.

Entre d’altres, el ple també va passar pel debat sobre les obres del carrer Roig Jalpí, en què el regidor d’Urbanisme, Josep Rueda, va esgrimir les diverses actuacions previstes, com la millora de les voreres o una rambla central amb arbrat. Francesc Alemany, d’ERC, considera que caldria arreglar abans la xarxa d’aigua, que ha sofert diverses rebentades en els darrers mesos. Davant d’això, l’alcalde va puntualitzar que hi ha un projecte de Sorea en què s’actuarà en la xarxa d’aquella zona, i que assumiria l’empresa. En aquest sentit, Agustí creu que si es fan coincidir els dos projectes s’aconseguirà un abaratiment dels costos.

El primer punt del ple d’ahir també va servir per exposar el projecte del Castell, que el govern té intenció de poder desencallar després d’haver rebut les ajudes econòmiques.

Seguidament, es va posar damunt la taula també la situació del lloguer de la Nau d’Entitats, un espai el lloguer del qual és finançat per l’empresa Bioibérica. Segons va explicar Valentí Agustí, l’empresa actualment no té intenció de continuar pagant directament el lloguer, però sí que seguirà aportant diners pel projecte.

ERC, a l’oposició, va reiterar les seves crítiques per la ubicació de la Nau d’Entitats, lamentant els diners gastats fins ara en el lloguer i considerant que es podria haver apostat per una alternativa d’espai per les associacions que s’hi aixopluguen.

Alemany va dir que l’espai de la Nau d’Entitats és poc adequat per les associacions, i va retreure al govern que no hagués tingut en compte la possibilitat d’utilitzar la caserna de policia com a espai cultural.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics