Malgrat comença un procés per promoure l’energia solar fotovoltaica en habitatges i empreses

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha engegat aquest dilluns un procés de participació per aprovar una ordenança municipal per promoure les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica en habitatges i empreses.

Segons informa el consistori malgratenc, la intenció d’aquesta ordenança és que promogui i incentivi la implantació de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica al municipi.

L’Ajuntament ha resolt ara iniciar els tràmits per aprovar aquesta ordenança municipal, que vol promoure aquest tipus d’energia tant en l’àmbit particular i domèstic com també per les empreses i activitats econòmiques.

Segons el consistori, ara s’iniciarà un procés participatiu a través de la plataforma Malgrat Decideix, un espai des d’on la ciutadania pot fer les seves aportacions i que ja ha servit per altres processos participatius al municipi.

Després d’això, es crearà una Comissió d’Estudi integrada per tècnics municipals i responsables polítics que analitzarà les propostes que s’hagin presentat durant el termini de consulta pública, així com també s’elaborarà una proposta d’ordenança que es portarà al Ple Municipal.

Posteriorment, un cop l’Ordenança sigui aprovada inicialment pel Ple de l’Ajuntament, s’obrirà un període d’informació pública per tal que els ciutadans puguin consultar-la i fer les al·legacions i propostes que considerin adients.

Segons apunta el consistori, la Comissió d’Estudi valorarà les propostes presentades i, si s’escau, aquestes s’inclouran en la proposta d’Ordenança que s’aprovarà definitivament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics