Blanes inaugura la temporada de vigilància a les platges

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja s’ha posat en marxa del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme a les diferents platges de Blanes. Des del 2008 aquest servei el porta directament l’Ajuntament, a través del Departament de Protecció Civil i enguany incorpora 25 efectius, tres més que l’any passat, quan va perillar el servei, per l’enduriment de la normativa de Salvament i Socorrisme Aquàtic.

Aquest estiu la major part dels socorristes procedeixen de la bossa de treball dels alumnes que han superat el grau mig de Salvament i Socorrisme que s’imparteix a l’Institut Roca-Grossa de Lloret.

Des d’aquest cap de setmana fins principis de juliol és temporada baixa, a l’igual que al setembre. Això implica que només hi haurà 16 socorristes, mentre que al juliol i a l’agost hi haurà la plantilla completa de 25.
El servei cobreix les tres principals zones de bany de la ciutat: S’Abanell, Blanes Centre i Cala Bona. En total, hi ha instal·lades 7 torres o cadires altes de vigilància que funcionaran  de 2/4 d’11 del matí fins 2/4 de 7 de la tarda de manera ininterrompuda.

Des del 2018 cadascun dels tres llocs de socors compten amb una cadira amfíbia per facilitar el bany a les persones amb dificultats de mobilitat. I la de la platja de S’Abanell és l’única que compta amb un servei assistit prèvia demanda pel qual els socorristes acompanyen a la persona que es vol banyar a la mar per a garantir encara més la seva seguretat.

Des que el servei és gestionat per Protecció Civil, segons informa l’Ajuntament, no s’ha lamentat cap víctima mortal a les platges de Blanes durant l’estiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics