Aquesta és una de les conclusions extretes d’un treball d’alumnes de cinquè de l’Escola Joaquim Ruyra d’aquesta ciutat veïna, i que va presentar-se al consistori aquesta setmana passada.
Segons informa l’Ajuntament de Blanes, el treball dels alumnes ha partit de la pregunta “Hi ha igualtat als noms dels carrers de Blanes?”.
Per contestar-la, els estudiants del centre han estat investigant dins del projecte DONA’m, i han classificat els noms dels carrers segons diferents tipologies: dones, dones deïtat -dins d’aquest àmbit s’hi inclouen les relacionades amb la religió, majoritàriament santes-, homes, homes deïtat i d’altres.
Després de fer el llistat, van calcular ls percentatges i van arribar a la conclusió que no hi ha igualtat en els noms dels carrers de Blanes.
La majoria dels carrers són dedicats a noms que no són d’home ni de dona –un 66%- però la resta són majoritàriament carrers amb nom d’home –un 30%- i només poc més d’un 3% amb denominació femenina.
Dins del seu treball, els alumnes també van investigar dirigint-se a l’Arxiu Municipal per conèixer els noms femenins reconeguts de la localitat, com Leonor Benet, aficionada al Club Deportiu Blanes de futbol; Maria Castanyer, poetessa, escriptora i pregonera de la Festa Major de Blanes, així com també Maria Dolors Oms, que va ser la primera alcaldessa després de la dictadura franquista.
Els alumnes de l’Escola Joaquim Ruyra, acompanyats de la seva tutora, van fer arribar el seu treball a l’exalcalde de Blanes, Mario Ros, en una trobada allotjada a la Sala de Plens aquesta setmana passada.
Segons explica l’Ajuntament, Ros els va explicar que, ara per ara, no hi ha la perspectiva de posar en marxa cap Pla Parcial a Blanes, que significaria haver de posar noms a nous vials.