La Flama del Canigó també arribarà diumenge a Palafolls

Des de fa molts anys hi ha la tradició d’encendre les fogueres de Sant Joan a partir d’un foc original que es reprèn cada any al cim del Canigó. D’allà es porta arreu del territori per tal que prenguin les fogueres de la nit més curta de l’any.

A Palafolls es reprendrà la tradició i de nou la flama del Canigó arribarà al nostre municipi el vespre de diumenge, dia de la revetlla.

Ho farà de la mà d’Omnium Cultural que coorganitza l’activitat amb diferents entitats locals i de l’Ajuntament.

Neus Ballbé, de l’organització de l’arribada de la Flama del Canigó a Palafolls, explica que cada any el Grup Excursionista de Malgrat, el GEM, va a buscar la flama per a la seva revetlla popular a la platja i gràcies al Gem la flama també arribarà directament a Palafolls sobre les 7 de la tarda.

Després de la cercavila pels carrers del centre de Palafolls, la Flama arribarà a la plaça de Les Valls d’Ax on serà rebuda per les autoritats, en el que serà un dels primers acte oficials del nou Ajuntament.

L’organització també ha demanat poder fer una petita foguera a la mateixa plaça d’Ax, però encara està pendet d’autorització. El que sí avança Ballbé és que qui vulgui podrà prendre la flama per endur-se-la a casa.

A banda d’Omnium Cultural també hi participen La Puput, La Roda i els Gegants de Palafolls que també seran presents a l’acte

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics