URGENT

L’onada de calor posa al territori en màxima alerta pel risc d’incendis

Compartiu aquesta història

Avui divendres, l’onada de calor que des de fa uns dies afecta al territori arriba al seu punt màxim, amb temperatures que poden superar en molts indrets els 40 graus.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Palafolls ha emès aquest divendres un ban d’alcaldia recordant la prohibició d’encendre foc, sigui quina sigui la finalitat, en terrenys forestals i a la franja dels 500 metres que els envolta. Una restricció que està en vigor des del passat 15 de març i que s’allarga fins el 15 d’octubre.

Entre d’altres, es prohibeix fer focs d’esbarjo, barbacoes, cremes de rostolls i marges, així com de restes forestals, agrícoles o de jardineria. El ban també recorda la prohibició d’utilitzar articles pirotècnics.

En cas que sigui imprescindible haver de fer foc, cal tenir una autorització expressa emesa pel Departament d’Agricultura de la Generalitat.

De tot plegat n’ha parlat, en declaracions a aquesta emissora, Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient ha fet especial incís en el cas dels petards en zones on està prohibida la seva utilització, com és el cas de les urbanitzacions, situades molt a prop de zones boscoses, sobretot en aquesta propera nit de revetlla de Sant Pere.

Freixa ha recordat que, malgrat que l’incendi de Ciutat Jardí d’aquesta passada revetlla no fos greu, cal extremar les precaucions per evitar que es repeteixi una situació semblant.

A nivell nacional, ahir dijous el Govern va prohibir la sega durant 48 hores, mesura que estarà en vigor almenys fins demà a la tarda.

La mesura vol evitar que augmenti encara més el risc d’incendi en uns dies que el mateix Govern català ha qualificat “d’excepcionalitat climàtica”.

Fins aquest matí, l’incendi de la Ribera d’Ebre, actiu des d’aquest dimecres a la tarda, ja havia cremat un total 5.700 hectàrees.

A la vegada, des del Govern també s’ha prohibit l’accés als Massissos de les Gavarres, Montserrat i Cadiretes, així com a la serralada del Montsant, als Ports de Tortosa i al Montsec.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics