Estrenen un mapa interactiu per conèixer els tipus de delictes que es cometen a Catalunya

Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) han posat en marxa una nova eina de consulta que mostra el tipus de fets delictius comesos a Catalunya des del 2011.

Es tracta d’un mapa delinqüencial dividit per àrees bàsiques policials, i en què s’exposen dades fins al març d’aquest mateix 2019 relatives, entre d’altres, a delictes de lesions, d’homicidi, tràfic d’éssers humans o de caràcter sexual.

Segons s’observa al mapa, l’Àrea Bàsica Policial d’Arenys, on s’inclou l’Alt Maresme i Palafolls, ha registrat durant els primers tres mesos de 2019 un total de 119 casos de delictes de lesions, d’un total 5.561 a tot Catalunya.

Per altra banda, de casos d’homicidi se’n registra un al mes de gener i un altre al mes de març, tots dos en grau de temptativa. L’ABP d’Arenys és, d’altra banda, una de les poques àrees de Catalunya on s’han registrat en els darrers mesos casos de tràfic d’éssers humans.

L’Alt Maresme també és una de les zones on s’han registrat darrerament més desordres públics i altres delictes contra l’ordre públic; concretament 13 des del mes de gener passat. Un nombre similar són els casos de delictes contra la salut pública registrats en aquests últims mesos.

Entre d’altres, a l’ABP d’Arenys també destaquen el nombre de casos registrats de delictes contra la llibertat i la indemnitat sexuals.

Pel que fa a la tipologia del fet, a l’Alt Maresme s’han registrat del gener al març 10 casos d’abusos sexuals, així com 4 casos més d’agressió sexual. Dins aquest àmbit també s’hi inclou un cas de delicte d’exhibicionisme i provocació sexual.

Mapa deliqüencial elaborat conjuntament pels Mossos d’Esquadra i l’ICGC:

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics