L’atur torna a baixar de les 500 persones a Palafolls aquest mes de juny

L’arribada de l’estiu i la temporada turística sí que s’ha fet notar a les darreres dades de l’atur que ha fet públiques l’Observatori de Treball de la Generalitat.

A diferència del mes de maig, en què Palafolls va registrar la primera pujada en aquest cinquè mes de l’any des de feia 8 anys, el mes de juny sí que ha deixat una davallada en el nombre d’aturats.

Concretament, ara són 490 les persones en situació d’atur al nostre municipi, una vintena menys de les que hi havia un mes enrere. La dada, però, és lleugerament més baixa que la registrada al mes de juny d’ara fa un any, quan hi havia 468 persones sense feina, el segon registra més baixa des de l’inici de la crisi econòmica, l’any 2008.

Palafolls no baixava de les 500 persones sense feina des de l’octubre de l’any passat; aleshores eren 494 els palafollencs i palafollenques a l’atur.

El descens de l’atur ha estat generalitzat a la resta de municipis de la nostra zona. A Malgrat ha baixat de les 900 persones, i ara es registren 843 persones en situació de desocupació, 74 menys que un mes abans.

A Tordera, la reducció de l’atur és d’un centenar de persones, i ara registra 1.079 persones sense feina, mentre que a Pineda la reducció és una mica més generosa (126 persones menys a l’atur), i el municipi compta ara amb 1.757 persones desocupades.

Per la seva banda, Sant Susanna redueix en 11 persones el seu atur, i ara són 151 els habitants del municipi que estan en recerca de feina.

A Blanes, l’arribada de la temporada turística també s’ha fet notar, i ara són 2.101 persones a l’atur, 280 menys que el mes de maig.

La reducció de l’atur en el global de la comarca del Maresme també és notable, i ara es registren 22.736 persones en situació de desocupació, pràcticament un miler menys de les que es registraven en el mes anterior.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics