El govern palafollenc descarta arribar al 60% de recollida selectiva amb l’actual sistema

La implementació del nou sistema de recollida selectiva a Palafolls, que va iniciar-se ara fa poc més d’un any, ha estat un dels grans temes de debat de la política municipal en els darrers 12 mesos.

L’actual govern, abans a l’oposició, ha estat molt crític amb aquest nou sistema, assegurant que el municipi “està patint les conseqüències d’un error d’implantació” i que ha provocat que s’apostés per un model de residus que ha anat “agreujant els problemes ja existents”.

L’actual govern assegura que la recollida de residus és una “problemàtica” que ha passat a ser una de les principals prioritats a resoldre, amb el repte d’assolir el 60% de recollida selectiva que marquen les directives europees de cara al 2020.

Jordi Villaret, regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Palafolls, considera que és “impossible” arribar a aquest objectiu l’any vinent amb el sistema que actualment està en funcionament a Palafolls, que considera “insuficient” i afegeix que l’únic sistema amb el qual es pot arribar a aquest percentatge, segons el regidor, és amb la recollida porta a porta.

Malgrat tot, el regidor aclareix que l’opció de la recollida porta a porta s’hauria d’estudiar i implementar d’una forma mixta.

D’altra banda, segons ha informat el consistori, en els darrers dies s’han continuat observant situacions de sobreeiximent de contenidors, així com també s’han detectat andròmines i deixalles dipositades en diversos punts d’abocaments incontrolats del municipi, com per exemple a la carretera de Sant Genís o la urbanització de Ciutat Jardí.

Durant aquest passat cap de setmana, el departament de Serveis de l’Ajuntament ha estat treballant en la retirada dels residus en aquestes zones.

A la vegada, el consistori palafollenc ha fet una crida al civisme i la responsabilitat per evitar que es tornin a produir abocaments de manera descontrolada a les àrees situades a peu de carretera i en llocs allunyats del nucli urbà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics