Un incendi crema mitja hectàrea de vegetació al Turó d’en Serra de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Quan passaven pocs minuts d’1 quart de 3 de la tarda d’aquest dilluns, els Bombers rebien un avís d’incendi a la zona del Turó d’en Serra, a Malgrat de Mar, sota la urbanització La Balconada i prop de Can Palomeres.

El foc, que va cremar poc més de mitja hectàrea de vegetació –uns 6.000 metres quadrats- va posaar en marxa un total de 5 dotacions de Bombers de Malgrat, Pineda i Hostalric, així com també un helicòpter, que hi va estar actuant uns 15 minuts.

Sergi Civit, membre del cos de Bombers Voluntaris de Malgrat de Mar, ha explicat en delcaracions a aquesta emissora que el foc va poder ser apagat amb rapidesa degut al punt on es va originar i a les condicions del vent, que van afavorir l’extinció.

Segons ha informat el cos de Bombers de la Generalitat, el foc va poder ser extingit poc abans de tres quarts de 4 de la tarda, després d’haver-hi treballat aproximadament unes dues hores. El cos d’Agents Rurals s’encarrega ara de la investigació de les causes de l’incendi.

Des del cos de Bombers Voluntaris de Malgrat, igualment com ja s’ha argumentat des d’altres organismes de prevenció d’incendis, s’insisteix en què cal una gestió adequada dels boscos per tal de disminuir el risc d’incendis; un risc que, a més, es beneficia de les condicions climàtiques que estem vivint aquest estiu.

Tot i que, sortosament, la zona de l’Alt Maresme no ha patit foc important en el que va d’estiu, el foc d’ahir al Turó d’en Serra de Malgrat no és el primer que s’origina a la zona.

La urbanització de Ciutat Jardí ja va patir, durant la nit de la passada revetlla de Sant Joan, un foc que va cremar 1,5 hectàrees de vegetació i va obligar a evacuar diversos habitatges.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics