URGENT

Es crea una llista per atendre els col·lectius vulnerables de Palafolls

Compartiu aquesta història

Els diversos episodis d’onades de calor que s’estan vivint aquests dies van obrir un debat al darrer ple ordinari de l’Ajuntament sobre les accions a emprendre des del consistori per fer-hi front, especialment pensant en els col·lectius vulnerables.

Clara Hidalga, de Palafolls en Comú, va preguntar al govern sobre la possibilitat d’obrir la piscina de forma gratuïta durant els dies d’onada de calor; una demanda que, segons Hidalga, havia fet l’actual regidora d’Esports Sònia González via Twitter fa dos anys enrere.

González va contestar que s’havia posat damunt la taula aquesta possibilitat, però que es va descartar per motius d’aforament i pel fet que, segons la regidora, el col·lectiu de la tercera edat no són usuaris habituals de la piscina.

A la vegada, la regidora va anunciar que el govern està confeccionant una llista de persones de Palafolls pertanyents a col·lectius vulnerables, com per exemple gent gran que viu sola, i quina atenció han de rebre davant d’episodis d‘onades de calor o de nevades, incendis o tempestes.

A partir d’aquí, argumenta González, s’està treballant en un pla per poder facilitar espais adequats per aquests col·lectius en episodis d’altes temperatures.

Abans d’aquest debat, el que també es va posar damunt la taula del ple va ser l’inici de temporada a la Piscina Municipal de Palafolls, accidentat durant la primera jornada d’obertura, després que l’empresa de socorrisme inicialment contractada no es presentés per donar el servei, provocant un retard en l’obertura del recinte.

Després que l’oposició preguntés per aquest tema, la mateixa regidora d’Esports, va retreure a l’antic govern que el concurs per contractar la primera empresa el van fer ells, i va argumentar que l’actuació de l’actual govern va permetre gestionar el tràmit per tenir una nova empresa, cosa que normalment triga mesos, “en unes hores”.

El secretari del consistori va concretar que es va procedir a escollir una altra empresa a través d’un contracte menor que s’ajustava al preu, i paral·lelament es va resoldre el contracte amb l’empresa inicialment contractada.

González assegura que hi ha un diàleg constant amb l’empresa actual de socorrisme i que hi ha predisposició per solucionar els problemes que sorgeixen.

Des del PSC, Dolors Agüera va fer extensives a l’equip de govern queixes sobre el comportament d’algunes usuaris de la piscina, davant de les quals l’alcalde Francesc Alemany va assegurar que “no tindrien problemes per actuar”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics