URGENT

S’aprova defintivament el projecte per susbtituir la canonada d’aigua dels semàfors al Castell

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una canonada d’impulsió que ha estat fruit de diverses avaries en els darrers anys, i que se substituirà per una de nova que ja no serà de fibrociment.

Aquest material, del qual està fabricat un 30% de la xarxa d’aigua de Palafolls, va començar a utilitzar-se a la dècada dels anys seixanta i el seu desgast, amb el pas del temps, ha provocat diversos episodis de rebentades al sistema d’aigua potable palafollenc.

El passat mes de febrer es va aprovar inicialment el projecte de substitució d’aquesta canonada, i la Junta de Govern Local l’ha aprovat ja de forma definitiva aquest juliol.

La canonada d’impulsió que se substituirà va des de la zona dels semàfors de Palafolls, a la carretera d’accés a la Costa Brava, fins al dipòsit general situat al Turó del Castell, passant pel centre del municipi.

En concret, les obres previstes al projecte han d’afectar el carrer Passada, la plaça Major, el carrer Major i l’avinguda Pau Casals, fins a la seva cruïlla amb el Camí del Castell.

Segons el projecte aprovat pel consistori, les avaries que ha patit aquesta canonada no han ocasionat talls d’aigua a la població, però sí que suposen “una pèrdua important d’aigua i danys a la via pública”, així com “una important afectació pel que fa a la circulació”, degut a la localització cèntrica de la canonada.

El projecte fixa un termini de 3 mesos a partir de la firma de l’acta de replanteig per executar les obres, que l’Ajuntament preveia fer a finals del passat 2018 però que encara no s’han iniciat.

El pressupost d’execució per contracte de la substitució de la canonada és de prop de 660 Mil euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics