La Travessia Popular del Port de Blanes canvia el seu recorregut per primer cop en 76 anys

Sortida 75a Travessia Popular al Port de Blanes (Fotografia: Joaquim Llorens)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El veterà esdeveniment arriba a la seva 77a edició aquest proper diumenge, i ho fa modificant el recorregut, que passarà a ser circular enlloc de lineal com ha estat durant més de tres quarts de segle, és a dir, travessant la badia d’una punta a l’altre.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, els participants faran la sortida i arribada al mateix lloc, a la platja del centre, a l’alçada del Banc dels Músics del Passeig de Mar. De la mateixa manera que en les anteriors edicions, la distància serà de 900 metres, però aquest cop els nedadors i nedadores faran un circuit circular.

Segons l’Ajuntament de Blanes, el canvi del recorregut s’ha fet per donar major seguretat als participants. En aquest sentit, argumenta el consistori, la configuració de la bocana del port ha canviat els darrers anys amb les obres de la zona portuària, i aquest fet ha provocat que tant l’accés de la bocana com la platja del costat del port on es feia l’arribada hagin quedat petits, dificultant que hi hagi prou espai per a tothom. Per altra banda, l’Ajuntament també afirma que ens els darrers anys hi ha hagut un increment de la participació.

Segons el consistori, la distància de 900 metres està pensada perquè tothom qui vulgui pugui completar la Travessia Popular del Port.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Blanes assegura que el caràcter popular de la travessia ha estat un component clar perquè hagi sobreviscut durant 75 anys.

A banda dels esportistes amateurs, a l’esdeveniment hi participen majoritàriament grups de famílies, amics o bé aficionats a la natació.

La sortida de la 77a Travessia Popular del Port de Blanes es farà a les 10 del matí, i a un quart de 12 del migdia es lliuraran un total de 13 premis repartits en diferents categories.

 

Foto de portada: Joaquim Llorens i Garangou

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics