Malgrat obrirà el tram d’obres del passeig marítim tot i que no està del tot finalitzat

Imatge de les obres del passeig aquest passat estiu - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori va començar al gener els treballs per modernitzar i reformar el seu passeig marítim. Unes obres que s’han dividit en dues fases per tal d’intentar no molestar a les activitats comercials i turístiques d’aquesta via. De fet la primera fase havia de finalitzar al mes de juny, però en realitat els treballs encara continuen ben entrat el mes d’agost i no es preveu que s’acabin fins al setembre.

Ara l’Ajuntament de Malgrat ha anunciat que aquest cap de setmana obrirà el trànsit el primer tram de passeig que encara està en obres. El consistori assegura que aquesta primera fase està entorn del 80% d’execució i que encara hi falta el mobiliari urbà, l’enjardinament i arbrat, els jocs infantils i l’obertura del pas soterrat que comunica amb la platja, que s’anirà fent. Joan Mercader és l’alcalde de Malgrat.

De fet el consistori ja havia obert la part de vianants i havia permès la col·locació de les terrasses als establiments turístics de la zona per intentar esmorteir els efectes del retard en la finalització de les obres.

Unes obres que també porten retrets entre l’actual equip de govern i el que va iniciar els treballs. En aquest sentit l’actual govern de Malgrat acusa l’anterior executiu de no controlar el sobrecost de l’obra, ni tampoc de controlar els terminis dels treballs així com no comptar amb l’opinió de la Policia Local, l’empresa d’aigua o els equips de jardineria del consistori. Justament la manca de coordinació i la indefinició de l’anterior govern han estat uns dels problemes que han allargat l’execució de les obres del passeig, segons denuncia l’actual govern local.

Passat l’estiu haurà de començar la segona fase del projecte que completarà la reforma fins a Santa Susanna. L’Ajuntament confia no trobar més entrebancs i enllestir la segona fase en el termini fixat de 150 dies naturals, un cop comencin les obres, tot i això ja anuncia que la seva prioritat és acabar la primera fase i posar-se a treballar en la segona perquè estigui enllestida abans del proper estiu.

El govern ha anunciat que està estudiant el sobrecost que està suposant aquesta primera fase, valorada en més de 3 milions de € d’un global de prop de 7 milions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics