URGENT

Blanes enceta aquest divendres la 10a edició del «Docus a la fresca»

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

El municipi es prepara per començar, demà, una nova edició d’aquest cicle, que enguany comptarà amb una programació especial més llarga per celebrar el 10è aniversari.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, es tracta d’una experiència «pionera» que consisteix en la projecció de documentals a l’aire lliure de caràcter crític i compromès amb les temàtiques de les quals parlen.

Fins avui, habitualment eren 4 o 5 sessions, però enguany la proposta s’amplia fins a les 8, que començaran demà i que s’allargaran fins el dia 25 d’octubre.

Les sessions, que es fan a la Plaça Verge Maria,  recuperaran treballs que ja s’havien visionat, però que tenen, segons el consistori, un «interès local inqüestionable».

La primera sessió, prevista per demà divendres a les 10 de la nit, s’encetarà amb el documental titulat «Davant del Mar», realitzat per Jaume Pujadas i estrenat l’any 2010.

L’obra tracta sobre la història de la Casa del Poble de Blanes, edifici de rellevància històrica per la ciutat i que va quedar sacsejat, segons explica l’Ajuntament blanenc, quan va acabar la Guerra Civil «per l’ideari republicà que n’havia fet bandera».

La resta de divendres, a partir de demà i fins a finals d’octubre, inclouran la projecció de diverses propostes que estaran sota el paraigües de la reflexió, la denúncia o la informació, i les sessions s’acabaran amb un debat obert a la participació dels assistents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics