La Torre de Guaita es tenyeix de verd en la Setmana de les Malalties Mitocondrials.

La torre il·luminada de verd anit. AjPLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Setmana Mundial de Conscienciació sobre les Malalties Mitocondrials se celebra arreu del món des d’avui fins dissabte vinent.
Justament monuments d’arreu del món s’il•luminen aquesta setmana de color verd per conscienciar sobre aquestes malalties que es creu que afecten 1 de cada 5.000 persones, la qual cosa les converteixen en la segona malaltia genètica greu més diagnosticada després de la

La torre il·luminada de verd anit. AjPLF

fibrosi quística.
Palafolls s’ha sumat enguany a aquesta campanya de visibilització de les malalties mitocondrials il·luminant de color verd la torre de guaita de la plaça d’Ax.
La malaltia mitocondrial és un trastorn genètic debilitant que roba l’energia de les cèl•lules del cos, causant disfunció o fracàs de múltiples òrgans i sistemes i que pot arribar a provocar la mort. Hi ha pocs tractaments eficaços, i actualment no existeix cura. Una de cada 200 persones porta la mutació genètica que podria posar-los en risc de desenvolupar una malaltia mitocondrial.

D’aquí la importància d’aquesta campanya i de la Setmana Mundial de Conscienciació sobre les Malalties Mitocondrials, iniciativa que contemplarà la celebració de nombroses activitats globals educatives i informatives i per a la captació de fons dirigits a la recerca d’aquestes patologies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics