L’Ajuntament de Blanes dona per resolta la situació dels migrants i refugiats que ocupen un local del municipi

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest dilluns el consistori blanenc ha signat un conveni amb Xarxa Solidària, responsable d’activar un projecte d’acompanyament finançat per Dipsalut a través del consistori blanenc.

El juny del 2018 un grup de 25 persones va començar una ocupació de protesta a l’Esbarjo Parroquial de l’Església de Santa Maria de Blanes, i mig any més tard es va traslladar a l’antic local comercial “Modas África” del mateix municipi.

Segons l’Ajuntament, des de l’inici de les protestes s’ha ajudat al col·lectiu des dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes i des del grup d’entitats socials sota la Xarxa Solidària.

Aquest dilluns, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha signat un acord que té per objectiu que la Xarxa Solidària, a través d’Acció Solidària Mediterrània, llogui dos habitatges on puguin viure-hi aquest grup de persones, pagant el lloguer a través de la subvenció concedida per Dipsalut mitjançant l’Ajuntament de Blanes.

Segons ha indicat l’Ajuntament, fins al moment la xarxa ja ha trobat el primer pis, i actualment estan pendents de poder tancar el tracte pel segon perquè hi pugui viure tot el grup que continua ocupant l’antic local de ‘Modas Àfrica’.

Segons ha indicat l’Ajuntament de Blanes, la subvenció de Dipsalut a l’Ajuntament de Blanes s’ha concedit a través del programa ‘Benestar i Comunitat’, i compta amb una partida de diners per cobrir les despeses de lloguer.

El projecte ja fa sis anys que funciona, i segons explica el consistori té com objectiu dissenyar un treball conjunt entre l’administració local i les entitats actuants al seu territori a partir de la definició de necessitats que es detecten en un determinat municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics