URGENT

Palafolls celebra avui una nova Castanyada de la mà de La Puput

Compartiu aquesta història

Ja fa més de 3 dècades que l’entitat cultural La Puput de Palafolls organitza aquesta festivitat al nostre municipi.

Una cita imprescindible del calendari que, any rere any, omple el parc de Joaquim Ruyra, davant del Casal d’Avis de Palafolls, de castanyes, moscatell i garnatxa.

L’activitat comença al punt de les 9 del vespre i s’allargarà fins a quarts de 12 de la nit, i els seus organitzadors preveuen coure entre 80 i 90 quilos de castanyes.

David Alenyà, membre de La Puput, explica que aquesta xifra ha anat augmentant amb els anys, però que actualment aquests quilos són el límit que s’han marcat des de l’entitat per poder donar l’abast.

La Castanyada a Palafolls ha estat una festa històricament lligada a La Puput, entitat que també s’encarrega de l’organització del Sant Antoni Abat o la Quina de Nadal, entre altres.

Després de més de 30 anys organitzant la cuita de castanyes, Alenyà explica que amb el temps La Puput ha anat observant canvis durant la celebració de la festa. Un d’ells, per exemple, és la inclusió del Halloween dins d’aquesta tradició.

El repartiment de castanyes es fa de forma gratuïta, tot i que cal fer cua i esperar que es vagin coent les castanyes.

Tot i que en edicions anteriors de la Castanyada s’oferia música ambient, Alenyà ha explicat que amb el temps s’ha hagut de retallar aquesta part de la celebració degut a motius pressupostaris. Malgrat tot, no tanquen la porta a recuperar-la, si és possible, de cara a propers anys.

La Puput compta amb un equip d’una desena de persones que s’encarreguen aquest vespre d’organitzar la Castanyada, tot i que estan oberts a la col·laboració de qui vulgui i pugui ajudar-los.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics