Dimecres es va donar el tret de sortida a una nova edició d’aquesta iniciativa, impulsada a la nostra zona des del Centre d’Estudis Avançats de Blanes i que acull diverses activitats de divulgació científica emmarcades en jornades de portes obertes o xerrades, entre altres propostes.
Aquest dimecres ja es va començar a dur a terme la jornada de portes obertes al mateix CEAB per a alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat amb l’objectiu d’apropar-los el dia a dia de la recerca científica, a través de diferents recorreguts pel centre.
Gemma Agell, investigadora del centre blanenc, destaca la importància de poder obrir als més joves el seu espai per mostrar què s’hi fa i com s’hi treballa, i que sovint els serveix per despertar les seves futures inquietuds professionals.
Aquesta part de la setmana de la ciència, que es duu a terme fins avui divendres, es fa de manera paral·lela a les visites guiades a les instal·lacions i laboratoris del CEAB obertes, en aquest cas, a tothom que hi estigui interessat.
En aquest sentit, Agell destaca que aquesta visites es converteixen en passejades i converses amb persones encuriosides sobre temes diversos relacionats amb la ciència i el medi ambient d’àmbit proper.
La Setmana de la Ciència va incloure, el vespre d’ahir dijous, la projecció del documental «Malpelo», d’Enric Ballesteros, i oferirà, divendres vinent, una xerrada sobre els herbeis de posidònia, a càrrec de Teresa Alcoverro. La xerrada serà el tret de sortida del cicle d’activitats anomenat «Oh la laa! #CuidolaPosidonia», que té per objectiu posar en valor aquest tipus de vegetació marina i promoure la seva conservació.