URGENT

Palafolls torna a participar enguany al Gran Recapte d’Aliments

Compartiu aquesta història

Entre avui i demà es fa a tot Catalunya l’onzena edició del Gran Recapte, una iniciativa que té per objectiu recollir tota classe d’aliments bàsics com l’oli, conserves o llet, per destinar-los a persones en situació de pobresa.

El Gran Recapte està organitzat pel Banc d’Aliments, que amb els productes recollits aquest cap de setmana complementa la resta de menjar obtingut de l’aprofitament alimentari. Actualment es calcula que el Banc dels Aliments atén a unes 196 mil persones.

A través del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya es pretén, d’una banda, fer una recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària i, de l’altra, donar visibilitat a aquesta problemàtica social.

En aquest Gran Recapte, Palafolls té un únic punt de recollida d’aliments. Es tracta del supermercat Consum, prop de la biblioteca, on hi ha un grup de voluntaris orienten als compradors que volen participar en aquesta acció.

A Palafolls hi ha una desena de voluntaris inscrits i enguany també hi participen alumnes de l’Institut de Palafolls. Montse Molina, una de les persones voluntàries al nostre municipi, feia bona valoració del desenvolupament del Gran Recapte aquest migdia.

Molina ha volgut recordar que la iniciativa demana, sobretot, productes de llarga durada, com oli, conserves o llet, així com productes infantils.

Les persones voluntàries reparteixen una bossa a l’entrada al supermercat per dipositar els aliments que es volen donar a la iniciativa. A la sortida es dona la bossa als voluntaris, que classifiquen els aliments pel seu tractament al magatzem.

L’any passat es van aconseguir recollir a Palafolls un total de 5 caixes de menjar.

A més de la tradicional recollida presencial a mercats i supermercats, també es podran fer donacions d’aliments des de casa, a través del web granrecapteonline.com o a través de les plataformes digitals dels principals supermercats catalans d’Ametller Origen, Bon Preu-Esclat, Caprabo, Condis, Vimet i Ulabox.

El Gran Recapte ha arrencat avui divendres i continuarà demà dissabte durant tot el dia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics