URGENT

Palafolls augmenta l’aportació al Gran Recapte i omple gairebé 6 capses d’aliments

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana s’ha fet arreu el Gran Recapte, la iniciativa solidària impulsada pel Banc dels Aliments amb la intenció de recollir productes alimentaris de llarga caducitat per complementar la seva tasca de suport a les famílies més necessitades. A cada municipi hi havia punts de recollides del Gran Recapte. A Palafolls només hi havia un punt situat al supermercat Consum, on des de divendres al matí i fins dissabte a la tarda un grup constant de voluntaris orientaven i s’encarregaven d’organitzar les donacions en unes grans caixes, anomenades banyeres. L’any passat es van omplir una mica més de 5 banyeres, i en aquest gran recapte s’ha aconseguit omplir gairebé 6 caixes grans, tal i com explica Maite González, responsable del Gran Recapte a Palafolls i Malgrat.

Avui tots aquests aliments recollits a Palafolls es porten en camió a Malgrat, a la seu del banc dels aliments d’aquesta localitat veïna. Allà els productes són processats,, classificats i agrupats, a l’espera de ser distribuïts a les famílies més desfavorides de Palafolls i Malgrat en format de lot d’aliments bàsics. Uns lots que es reparteixen a la supervisió dels serveis socials i que a banda dels aliments de llarga caducitat aportats per iniciatives com el Gran Recapte, també inclouen aliments frescos aportats per altres organitzacions com la Cooperativa de Palafolls.

Actualment hi ha una 50a de famílies que cada setmana reben el lot bàsic d’aliments per part del Banc dels Aliments de Malgrat, que dona cobertura a famílies de Palafolls i de Malgrat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics