La pluja no deixa afectacions a Palafolls però es demana estar alerta pel creixement del riu Tordera

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant pràcticament tota la jornada d’ahir dimecres, la pluja va ser present al nostre municipi i a bona part del territori. Una pluja que en alguns moments va ser intensa i que va caure combinada amb ratxes de vent de diversa intensitat i d’un fort onatge al litoral.

Les contínues precipitacions han fet créixer de forma considerable el cabal d’alguns rius i rieres. Entre les conques que més han notat aquest increment hi ha el riu Tordera, que ahir a la tarda situava el seu cabal en nivell d’alerta.

Segons informava ahir a la nit l’Agència Catalana de l’Aigua, el cabal de la Tordera era de 70,3 metyres cúbics per segons, i superava així el llindar d’alerta, amb cotes no habituals.

Segons ha informat el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, el cabal del riu entre Fogars de la Selva i Malgrat era superior a l’habitual i avisava de possibles afectacions des punts baixos i de creuament de la llera del riu en aquest tram.

En aquest sentit, el CECAT emetia passada aquesta mitjanit un comunicat en què es recomanava als municipis de Fogars de la Selva, Tordera, Blanes, Malgrat i Palafolls que mantinguessin tancats els punts baixos, guals i accessos a la llera del riu, i que s’avisés a aquelles persones que fan activitats a la zona.

Segons han informat fonts de la Policia Local a aquesta emissora, més enllà de l’increment del cabal de la Tordera, les pluges de les darreres hores no han deixat afectacions importants a Palafolls, on ahir van registrar-se més de 40 litres per metre quadrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics