URGENT

Palafolls ja té gairebé a punt el llibre sobre 4 rutes del nostre entorn que es presentarà aquest Nadal

Compartiu aquesta història

Tal i com ja us va avançar aquesta emissora fa unes setmanes, mica en mica es van desvetllant detalls del que serà el nou llibre que publicarà l’Ajuntament de Palafolls aquest proper Nadal i que es regalarà als veïns i veïnes del municipi.

Enguany, l’obra girarà al voltant de quatre propostes de ruta per fer a l’entorn més proper al nostre municipi, amb la intenció de promoure el patrimoni natural, paisatgístic i històric de la vila.

El llibre, que portarà per títol «Palafolls Pas a Pas» -en al·lusió a les passejades que anteriorment s’havien fet pel mateix entorn natural-, exposarà rutes pels turons del Castell, pel pla agrícola proper al riu Tordera, així com per les zones de Sant Genís i Vallplana.

En una entrevista a aquesta emissora, el divulgador local Xavier Salicrú i el biòleg Gerard Besalú, coautors del llibre juntament amb el tècnic de Medi Ambient Oriol Bassa, han explicat que l’objectiu del llibre és donar a conèixer l’entorn a través d’aquestes propostes d’itineraris i, a la vegada, que els lectors valorin el patrimoni que té el nostre municipi en primera persona.

Els autors del llibre «Palafolls Pas a Pas» han treballat colze a colze des dels seus respectius àmbits per acabar oferint la publicació que es podrà llegir aquest proper Nadal. En aquest sentit, mentre que Salicrú s’ha centrat més en el resseguiment de les rutes i de la descripció cultural i patrimonial del municipi, Besalú i Bassa han focalitzat la seva tasca en l’àmbit de la fauna i dels boscos i entorn natural de Palafolls.

El llibre inclou algunes propostes interactives per descobrir alguns aspectes possiblement menys coneguts dels paratges del nostre poble, com la fauna dels amfibis o la identificació de rastres d’animals.

En aquest sentit, Salicrú descriu la publicació com un llibre «de campanya», amb una enquadernació ja pensada per dur-lo a la motxilla i utilitzar-lo durant la descoberta de l’entorn.

L’Ajuntament de Palafolls preveu que del llibre «Palafolls Pas a Pas» se n’editin entorn als 700 exemplars, obrint la possibilitat a augmentar-ne la tirada si fos necessari. La publicació es regalarà als palafollencs i palafollenques aquestes properes festes de Nadal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics