URGENT

El passeig marítim de Malgrat no estarà finalitzat el proper estiu

Compartiu aquesta història
Imatge de les obres del passeig aquest passat estiu – Foto: RP

Anit el ple de l’Ajuntament de Malgrat va iniciar l’expedient de resolució del contracte amb l’empresa Rogasa, l’encarregada de la reforma del passeig marítim.

El consistori i l’empresa no es poden d’acord amb el sobrecost de la primera fase de les obres, encara no finalitzat, i que reformat des de la plaça de l’ancora i l’av dels Països Catalans.

Segons els càlculs de l’empresa el sobrecost és del 19% i segons l’Ajuntament només del 2,6%. La discòrdia suposa uns 890 mil €. Davant d’aquesta discòrdia el consistori ha decidit suspendre el contracte amb l’empresa, demanar a Rogasa que acabi la primera fase per recepcionar les obres i així poder licitar la segona fase, la que ha d’acabar de reformar el que queda de passeig.

Aquesta segona fase, però, no es començarà a fer almenys fins passat el proper estiu, pel que malgrat viurà una nova temporada turística amb un passeig a mig fer. Jofre Serret és el regidor d’urbanisme de Malgrat.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader,va carregar durant el ple contra l’anterior equip de govern liderat per Carme Ponsa. L’alcalde va explicar que un cop començada l’obra es van afegir fins a 12 noves partides i alguns treballs sense previ pressupost.

L’empresa i l’Ajuntament no s’han entès a l’hora de quadrar números i per això s’ha rescindit el contracte.

Per la seva banda, l’exalcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa, assegura que no era necessari trencar amb l’empresa i que es podria haver resolt la situació amb una bona gestió.

Ponsa es pregunta si la rescissió del contracte no sortirà més car que aquests 890 mil€ de discòrdia.

D’altra banda, el govern municipal assegura que el sobrecost detectat en les obres no es repercutirà als veïns de la zona que paguen una part del projecte a través de contribucions especials. Aquesta setmana es faran reunions amb veïns i empresaris de la zona per explicar la situació.

RP s’ha posat en contacte amb l’empresa que, de moment, no s’ha manifestat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics