Nova vaga a Rodalies aquest divendres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tornen les mobilitzacions a la companyia ferroviària. Només fa dues setmanes després de l’última vaga al servei, i avui divendres la mobilitat en tren torna a estar marcada per una jornada d’aturades convocada pel sindicat CGT als serveis de rodalies, regionals i també en AVE i llarga distància. De fet, es calcula que la vaga afectarà uns 28 mil viatgers a tot l’estat en una jornada de moviment de viatgers excepcional per tres motius: és un dia laborable, comença el cap de setmana i, a més, és el tret de sortida de les vacances de Nadal.

Pel que fa als serveis mínims, a Rodalies es diferencien les hores punta i les hores vall: entre les 6 i 9.30 h i les 17 i 20.30 h circularan el 66 % dels trens. La resta de la jornada circularà un de cada tres trens. A efectes pràctics; a la R1 del Maresme les principals afectacions seran pels combois que tenen inici i final a Mataró, Calella o Arenys, mentre que els trens que passen per Malgrat de Mar o Blanes es mantenen amb la freqüència habitual.

En el cas de la llarga distància i l’alta velocitat, circularan en total el 90 % del trens i en el cas de l’Avant, el 63 % dels combois previstos inicialment.

Amb aquesta vaga, la CGT vol denunciar les “privatitzacions” i les “externalitzacions” que considera està tirant endavant la companyia. A més, també es queixen d’una falta de personal a la plantilla. Tot i això, el sindicat reconeix que després de l’aturada del 5 de desembre hi ha hagut “petits apropaments” amb Adif i Renfe, tot i que en cap cas no s’ha avançat prou ―diuen― com per desconvocar la vaga d’aquest divendres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics