URGENT

La policia creu que la gent no es pren seriosament les restriccions de l’estat d’alarma

Compartiu aquesta història

Avui dijous és el 5è dia en què està en vigor l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol per fer front a la pandèmia del coronavirus.

Aquesta mesura estableix, entre altres, la restricció de la mobilitat ciutadana i el fet de sortir al carrer només per a casos concrets, com poden ser anar a comprar, anar a la feina i tornar o assistir a persones grans o dependents.

Malgrat tot, segons afirma la Policia Local de Palafolls, moltes persones no fan cas de la mesura o bé se les empesquen per poder sortir més sovint de casa. Miguel Ángel Marín, cap del cos palafollenc, assegura que la gent surt a comprar molt més sovint enlloc de fer-ho un cop a la setmana per tal de poder sortir al carrer. És per això que demana que la gent sigui responsable.

En el que portem de setmana, la Policia Local de Palafolls ha registrat un total de 37 denúncies per incompliment de les restriccions de l’estat d’alarma.

El cap de la policia explica que s’han trobat casos de menors a la via pública, pels quals s’ha hagut d’avisar a les seves famílies, o també persones que havien sortit al carrer a reparar el seu cotxe.

Per tot plegat, el cos de la Policia Local de Palafolls fa una crida a la responsabilitat ciutadana, recordant que l’incompliment de les mesures comporta sancions però, sobretot, suposa un gest d’irresponsabilitat cap a la lluita comuna davant del coronavirus.

Des del cos palafollenc apel·len a la consciència ciutadana i asseguren que, més enllà dels contagis, es tracta també de salvar vides.

La policia aclareix que les sancions poden oscil·lar entre els 600 i els 60.000 euros, per incompliment de les mesures establertes de l’estat d’alarma.

Pel que fa a l’obligació de tancar negocis, des del cos palafollenc informen que, de moment, no han hagut d’actuar amb cap tancament, ja que els establiments estan complint amb les restriccions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics