URGENT

Inditex presentarà un ERTO si l’estat d’alarma s’allarga més enllà del 15 d’abril

Compartiu aquesta història

Així ho ha anunciat aquesta setmana la multinacional gallega, que té preparat un expedient de regulació temporal d’ocupació preventiu per als 25 Mil llocs de treball de botiga en cas que la mesura decretada pel Govern estatal s’acabi perllongant fins d’aquí a un mes.

Tot i així, segons han confirmat fonts del sindicat Comissions Obreres a Ràdio Tordera, l’ERTO no afectaria als empleats de la seva xarxa logística, fàbriques i serveis centrals, i per tant en quedarien fora els treballadors de les plantes que la multinacional té als polígons de Palafolls i Tordera.

Segons afirma Inditex, l’objectiu és preservar tota l’ocupació i poder acollir-se a les eines aprovades pel Govern espanyol en cas que la situació d’excepcionalitat que marca l’estat d’alarma s’acabi allargant més enllà de mitjans del proper mes d’abril.

Durant l’aplicació de l’ERTO, el treballador segueix pertanyent a la companyia, però percep la retribució econòmica per part de l’Estat.

Altres grans empreses de la nostra zona, com la blanenca Nylstar, sí que han decidit aplicar un ERTO, que afectarà, creuen els sindicats, a la totalitat de la plantilla. La setmana passada, l’empresa tèxtil ja va començar a fer teletreball com a mesura de prevenció per evitar contagis, tot i que el comitè d’empresa creu que els departaments amb aquesta mesura acabaran afectats, també, per l’expedient.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics