Hidratar-se sovint i evitar les hores punta, entre els consells per evitar la calor

Foto: sydneyra - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: sydneyra – Pixabay

Un dels signes més clars de l’arribada de l’estiu és la calor. L’augment de temperatures, sobretot els que es registren al llarg d’aquests dies, fa que calgui tenir en compte diversos consells per evitar cops de calor.

Des de l’àmbit sanitari es fan sempre recomanacions en aquest sentit, aclarint que un cop de calor és un quadre clínic que pot comportar conseqüències greus i que cal evitar.

Des del CAP de Palafolls, la infermera Begoña López ha recordat els consells bàsics per evitar afectacions per culpa de la calor. D’entrada, cal evitar estar-se al carrer a les hores de més intensitat, i en cas de treballar-hi i ser inevitable l’exposició, hidratar-se sovint, intentar estar a llocs amb ombra i refrescar-se el cos.

De fet, beure líquids és un dels consells principals que recomana López, sobretot entre el col·lectiu de la gent gran. En aquest sentit, recorda que cal beure encara que no es tingui set i, per tant, fer-ho de forma de regular.

La infermera del CAP de Palafolls recomana també evitar els àpats copiosos o calòrics, ja que provoquen digestions més pesades que comporten un esforç físic intern molt més gran.

Si cal sortir al carrer, cal fer-ho amb roba lleugera, i procurar estar-se en llocs frescos de l’exterior o espais tancats amb climatització. A casa, cal tancar finestres i persianes durant el dia i obrir-les a la nit perquè refresqui. López també ha recordat que, en el cas d’haver d’anar a fer un encàrrec amb el cotxe i d’anar acompanyat d’un infant o una persona gran, mai deixar-los a l’interior del vehicle.

Aquest estiu, a diferència d’altres anys, la pandèmia del coronavirus ha obligat a la utilització de mascareta per minimitzar els riscos de contagi. En aquest cas, López no considera que hi hagi relació directa entre el seu ús i el fet de patir un cop de calor, i insisteix en la importància de la hidratació, recordant la obligatorietat de portar la mascareta posada.

Per tot plegat, des de l’àmbit sanitari es recorda, sobretot, la importància d’hidratar-se sovint i evitar l’exposició directa a les hores de més calor.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics