Blanes fa una crida a lluitar contra la proliferació del mosquit tigre

Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Les pluges d’aquest passat cap de setmana han fet reactivar molts llocs de cria del mosquit tigre, després d’uns dies sense precipitacions destacades. Per aquest motiu, ajuntaments com el de Blanes, a través de la seva regidoria de Medi Ambient, han decidit fer una crida a la ciutadania per evitar que la presència de l’espècie acabi causant molèsties a la població.

Des del consistori blanenc han considerat necessari fer aquesta crida degut al context actual «d’especial sensibilitat envers les malalties infeccioses». En aquest sentit, recorden que més del 80% dels espais on cria l’insecte són privats, i per això es considera important que la ciutadania es responsabilitzi per evitar que el mosquit tigre criï a casa seva, en lloc on l’aigua queda estancada i fa més fàcil la seva proliferació, com poden ser plats, gerros, gots, ampolles o safareigs. Per això es demana vigilar aquests punts, evitant que s’hi acumuli aigua o retirant els elements necessaris.

La presència del mosquit tigre al nostre territori va detectar-se per primera vegada l’estiu de l’any 2004, i és una espècie amb la capacitat d’actuar com vector d’algunes malalties.

Segons les darreres dades de la Direcció General d’Agents Rurals, la presència del mosquit és sobretot notable a tot el litoral català, amb menys afectació al terç nord-oest i al Pirineu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics