Els alumnes palafollencs retornen a l’escola mig any després, en un inici de curs marcat pel coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

Pels volts de les 9 del matí, la zona escolar de Palafolls presentava un aspecte que feia ja 6 mesos que no es veia, com és el de famílies i alumnes dirigint-se als seus respectius centres educatius. La imatge que es podia observar no seria molt diferent a la d’altres inicis de curs sinó fos perquè tothom duia la mascareta posada i perquè l’accés a les escoles s’ha fet per llocs determinats i no des d’un únic punt.

La represa de l’activitat escolar s’ha dut a terme, tant a Palafolls com arreu del territori, amb totes les mesures de prevenció i seguretat davant del coronavirus: respecte per les distàncies, ús de mascareta, evitant aglomeracions, higiene de mans i establint itineraris d’entrada i sortida dels centres. En aquest sentit, tant l’escola Les Ferreries com Mas Prats compten des d’avui amb diversos punts d’accés als seus recintes per evitar aglomeracions i facilitar les entrades esglaonades dels infants.

Foto: RP

L’arrencada del curs és atípica tant per alumnes com també per a les famílies i als docents i personal educatiu dels centres, que afronten amb incertesa la nova activitat a les aules després de 6 mesos d’aturada per la pandèmia i per les vacances d’estiu.

Entre els pares, mares i familiars que aquest matí hi havia a la zona escolar de Palafolls, el sentiment generalitzat era d’expectació i de dubte sobre com avançaran els següents dies del curs. Les famílies es pregunten si les mesures seran efectives i també com afrontaran una eventual quarantena si es produeixen casos positius.

Així ho han expressat, als micròfons d’aquesta emissora, alguns dels familiars.

A banda de les mesures que els toca aplicar tant al personal docent com als alumnes, s’ha fet també un reforç de la neteja de les zones comunes, actuant dos cop cada dia, així com una neteja al final de la jornada.

Des de la mateixa zona escolar, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls, Susanna Pla, afirmava que la jornada d’avui és un “aprenentatge per tots”, i ha explicat que aquest matí ja es farà una primera valoració entre els diferents agents implicats per posar damunt la taula els aspectes que caldrà millorar. A la vegada, demanava a les famílies que evitessin les aglomeracions per poder garantir la bona mobilitat de la zona.

Des del consistori palafollenc s’ha instat a totes les persones implicades, tant famílies, personal docent i agents de la Policia Local, a treballar perquè la represa del curs es pugui dur a terme amb la màxima normalitat possible.

En total, entre les dues escoles de Palafolls, Mas Prats i Les Ferreries, avui dilluns han començat el curs prop de 900 alumnes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics