Baixen les actuacions del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Blanes aquest estiu

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

La temporada de platges d’aquest 2020 ha estat, com en tots els àmbits, marcada per les mesures per fer front a la Covid-19. Amb inici el 20 de juny, aquesta segona quinzena de setembre ha finalitzat la temporada a Blanes, on s’ha donat servei a les tres principals zones de bany, com són Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell, amb la tasca de 25 socorristes sota control de Protecció Civil.

En total, aquesta temporada 2020 s’han realitzat 1.164 assistències sanitàries, un centenar menys de les realitzades l’any passat. Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, la major part de les actuacions han estat per picades de meduses, que s’han doblat respecte l’any 2019.

La resta de les intervencions realitzades pels socorristes aquàtics han estat atencions de caràcter lleu, com ara cops, rascades i ferides sense cap conseqüència greu.

El que també ha disminuït enguany ha estat el nombre de trasllats que s’han hagut de fer als centres hospitalaris, que han baixat de 36 l’any passat a 14 aquest passat estiu.

El Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Blanes és un servei municipal de gestió directa assumit fa 13 pel Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes. Enguany, l’organisme ha hagut d’assumir una feina complementària a les platges de Blanes, com ha estat la coordinació dels 12 agents ciutadans que vetllaven pel compliment de les mesures de seguretat que cal seguir a les platges d’arreu de Catalunya davant del coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics