Nou pas perquè el sector agrícola rebi els ajuts de la Generalitat pels danys del Gloria

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui es compleixen 9 mesos del desbordament del riu Tordera arran del temporal Gloria, un fet que va perjudicar d’una forma sense precedents el sector agrari de la Baixa Tordera, amb inundacions dels camps i pèrdues severes de la producció.

La setmana passada, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat feia pública la proposta de resolució provisional dels ajuts demanats arran de la borrasca des del sector, i ahir dimecres representants de la nostra zona es reunien amb membres del departament per posar damunt la taula aquesta qüestió.

Josep Ferrer, gerent de la Cooperativa Conca de la Tordera i present a la trobada, es mostra satisfet pel fet que les ajudes vagin directament a l’agricultor, sense necessitat d’haver-se de gestionar des de cooperatives o sindicats. Ferrer, que afirma que van insistir al departament perquè s’apostés per aquesta fórmula i que inicialment eren escèptics sobre si tiraria endavant, assegura que és una manera més òptima pels agricultors, ja que d’aquesta manera s’evita que els tràmits s’acabin diluint en altres processos burocràtics.

Ferrer explica que les ajudes s’han adjudicat de forma individual a cada agricultor, tenint en compte el nombre d’hectàrees en base a la declaració agrària DUN, que fan els pagesos anualment.

Els ajuts s’han dividit en zones molt greus, greus i no tant greus, i en funció d’aquesta afectació i l’extensió del terreny agrícola s’acaben atorgant aquestes subvencions, que són a fons perdut.

El gerent de la cooperativa palafollenca, però, puntualitza que l’ajut que dona la Generalitat va destinat a la restitució de la productivitat del sòl agrícola i que, per tant, no cobreix les pèrdues de la producció arran del temporal.

Malgrat tot, Ferrer considera que s’està fent un bon treball des de la Generalitat, i que hi ha consciència sobre el gran perjudici que va significar el temporal Gloria. Sobre terminis, el gerent espera que es comencin a rebre els diners abans d’acabar aquest 2020.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics