Arrenquen els treballs de restitució de la riba de la Tordera a la zona de l’antic camp de tir de Malgrat

Foto: ACA
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquests darrers dies han començat els treballs que han de servir per recuperar i restaurar l’espai degradat de la riba del riu Tordera a Malgrat de Mar on encara resten les antigues instal·lacions del camp de tir al plat, un espai d’uns 3.600 metres quadrats, a tocar del riu i dels ponts del tren i de la carretera.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat, l’objectiu dels treballs és que la zona torni a tenir un ús públic, després que entre els anys 1980 i 2011 s’hi dugués a terme l’activitat del camp de tir.

El projecte de restauració del tram de riba preveu adequar el sector i harmonitzar-lo en relació als valors naturals, ecològics i paisatgístics que reconeixen la llera de la Tordera com a espai natural protegit i que l’inclouen dins de la Xarxa Natura 2000. A més, afegeix l’ajuntament, s’eliminaran els elements artificials que encara perduren de l’antic camp de tir i es naturalitzarà l’espai, alhora que es potenciarà la recuperació de l’hàbitat de ribera propi de la Tordera en aquest entorn. Segons el consistori malgratenc, els treballs que es fan ara milloraran la funció de connector ecològic i adequaran l’espai a la regulació d’usos permesos segons la normativa hidràulica.

L’antic camp de tir va deixar de funcionar ara fa 10 anys, després que l’Ajuntament de Malgrat de Mar n’ordenés el cessament de l’activitat i la neteja de l’espai perquè l’activitat era incompatible amb la preservació dels valors naturals i ecològics de l’espai. Des de llavors, afirma el consistori, aquest espai ha estat utilitzat de lloc de trobada i esbarjo d’antics socis del club de tir i també caçadors, i compta amb diversos tancats amb gossos de cacera i conserva pràcticament totes la instal·lacions de l’antic camp de tir.

L’any passat, el consistori malgratenc i l’Agència Catalana de l’Aigua van signar l’Acord de Custòdia Fluvial per garantir la protecció i desenvolupament de l’ecosistema aquàtic existent en el curs fluvial de la Tordera, en el seu pas per Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics