El Gran Recapte es reinventa per la pandèmia i demana voluntaris per la campanya a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des del proper dilluns dia 16 i fins el 21 es durà a terme la campanya del Gran Recapte d’Aliments. Any rere any, aquesta iniciativa que busca recollir aliments per a persones en situació de pobresa s’instal·la als supermercats per recaptar les donacions. Enguany, però, la situació imposada per la Covid-19 ha provocat que hagi calgut reinventar-la.

Aquest cop, del 16 al 21 de novembre el Gran Recapte se celebrarà als establiments, però aquest cop també s’ha obert una donació virtual, que estarà en marxa fins el 16 de desembre. Aquest Gran Recapte en línia, a través del web www.granrecapteonline.com, permet fer donatius econòmics.

Maite González, coordinadora del Gran Recapte a Palafolls i Malgrat, explica que hi haurà voluntaris als supermercats per informar, però que enguany no es donaran els aliments directament. Aquest cop, les persones que vulguin donar podran fer-ho a través d’un talonari als mateixos caixers del supermercat, i que servirà perquè el Banc d’Aliments de la zona gestioni directament la compra dels aliments en base a la quantitat donada al talonari.

D’aquesta manera, enguany no es repetirà la imatge de persones donant aliments que acaben de comprar al mateix supermercat al punt de donació, on hi ha les tradicionals banyeres –les caixes utilitzades per recollir els donatius- i els voluntaris del Gran Recapte faran una tasca informativa.

Des de la campanya, especialment també en el cas de Palafolls, es fa ara una crida a les persones que vulguin fer de voluntaris al supermercat Consum, que serà de nou un punt de recollida. Els interessats han d’inscriure’s al web granrecapte.com, escollint el seu municipi de residència. González puntualitza que no és un problema si no es pot fer el torn sencer de 4 hores.

Des de la campanya del Gran Recapte es calcula que amb una donació de 5 milions d’aliments a tot Catalunya es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com llet, oli o conserves per un període aproximat de 3 mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics