Macrooperatiu antidroga amb entrades a Blanes i Sant Cebrià de Vallalta

Foto: Mossos d'Esquadra
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització dedicada al tràfic de drogues a diversos països de la Unió Europea. El macrodispositiu policial es va desenvolupar dimecres i va detenir 16 persones en 8 entrades a domicilis, entre els quals n’hi havia a les localitats de Blanes i Sant Cebrià de Vallalta.

La investigació arrenca quan es van connectar dos immobles que cultivaven marihuana a Sant Cebrià i a Tordera, posant de relleu una estructura delinqüencial perfectament organitzada i dedicada al cultiu i comercialització d’aquesta substància estupefaent.

La investigació va permetre trobar diverses cases en urbanitzacions de diferents poblacions del territori on hi tenien complexes instal·lacions elèctriques i connexions fraudulentes per aconseguir plantacions a ple rendiment. També van saber que els propietaris de les explotacions s’estructuraven de forma coordinada per poder fer un seguiment exhaustiu de cada centre productor, poder recollir el fruit i procedir al seu envasat per a la posterior venda o trasllat al lloc de destí.

Els membres de l’organització, tots ells de nacionalitat albanesa, distribuïen tota la producció de la marihuana que es cultivava a Catalunya als països de la Unió Europea on el preu del quilogram pot arribar a superar els 5.000 euros. Amb part dels beneficis l’organització adquiria nous habitatges o naus industrials per ampliar el seu mercat de la marihuana.

Dimecres passat, un centenar d’agents policials van fer 8 entrades i escorcolls en diverses propietats dels investigats – 7 cases i una nau industrial- on van localitzar més de 12 mil plantes de marihuana, 113 quilos de cabdells de marihuana empaquetada i preparada dins un vehicle per comercialitzar-la, dues armes de foc, prop de 100 mil euros en efectiu i 4 vehicles.

Segons la policia catalana, el valor total de les substàncies decomissades rondaria el milió d’euros, i es calcula que l’organització obtenia uns 4 Milions d’euros de benefici anuals amb la venda de la droga.

Els detinguts, la majoria sense antecedents, van passar divendres a disposició judicial als jutjats d’Arenys de Mar. Dos d’ells han entrat a presó, i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars, a l’espera de judici.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics