Alerta per l’augment de contagis de coronavirus a Palafolls

Imatge: Pete Linforth - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha alertat aquest dimecres al vespre d’un repunt en el nombre de contagis de covid19 al nostre municipi. Des de dijous passat hi ha hagut una 30a de nous casos confirmats, amb especial atenció a dissabte, quan es van detectar 10 nous casos de coronavirus, la xifra màxima reportada en un sol dia a Palafolls. De fet, en el que va de mes s’han detectat 53 casos de coronavirus al nostre municipi; el que suposa el 25% del total de contagis confirmats des del març. De fet la xifra de casos confirmats des de l’inici de la pandèmia s’enfila a més de 200.

Davant d’aquesta situació, el consistori demana corresponsabilitat a la ciutadania per revertir aquestes xifres preocupants. En aquest sentit, a través de les xarxes socials, l’Ajuntament demana consciència a l’hora de socialitzar-se després de l’escola a parcs i places. Precisament l’Ajuntament ha detectat l’incompliment de les mesures de seguretat i distanciament social en els espais públics com el parc del centre o zones d’oci infantil on s’ajunten moltes persones quan finalitzen les classes a les escoles i fins i tot a les mateixes portes dels centres educatius. Segons el consistori, cal frenar els contagis per evitar restriccions més contundents.

En parla Susanna Pla, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafolls.

El consistori insisteix en mantenir les mesures bàsiques per evitar contagis, és a dir, distància de seguretat, ús obligat de la mascareta i el rentat de mans.

Sobretot, però, Pla demana reduir al màxim el contacte social. En aquest sentit, lamenta que s’estigui fent una gran tasca des de les escoles per garantir la seguretat davant de la Covid-19 i que, un cop fora de les aules, hi hagi un relaxament per part de la ciutadania.

Segons les últimes dades, l’índex de risc de brot a Palafolls és de més de 600 punts, un nivell considerat “molt alt”, i la taxa de reproducció de la pandèmia és ara de l’1,42, la qual cosa mostra un creixement, ja que és superior a 1.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics