El patrimoni blanenc del Vescomtat de Cabrera es digitalitza amb codis QR

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Blanes ha decidit potenciar el seu patrimoni històric vinculat al Vescomtat de Cabrera, on tal i com recorda l’ajuntament de la vila la ciutat n’era un dels punts estratègics econòmics i comercials claus del domini.

Segons informa el consistori blanenc, des del Consell Comarcal de la Selva, en el marc del projecte “Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera”, s’han produït 10 recreacions digitals entorn a diferents elements patrimonials i fets històrics vinculats al vescomtat.

Les recreacions són accessibles a través d’uns codis QR instal·lats davant de cada element de cadascun dels 10 municipis que participen al projecte, i té per objectiu posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera. La intenció, en aquest sentit, és que es generi una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics a les poblacions que en formen part, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats al Vescomtat.

En el cas de Blanes, aquesta recreació digital via codi QR es pot trobar davant de la Font Gòtica del Carrer Ample, al nucli històric de la vila, i es titula “Uns vescomtes llunyans”. S’ambienta al segle XVI en dos escenaris, com són al Palau Vescomtat i a la Font Gòtica, i el seu contingut fa una recreació sobre una carta enviada pel vescomte Fadrique Enríquez de Velasco al conegut cosmògraf Jaume Ferrer de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics