17 persones participen a la formació per a la gestió de colònies de gats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El passat dissabte 6 de febrer es va fer a l’exterior del Palauet de Palafolls la primera trobada informativa i de formació per totes aquelles persones que desitgen participar del programa de control de les colònies de gats que hi ha al nostre municipi; un control que es vol fer amb voluntaris que seran els únics autoritzats per poder alimentar aquests gats de carrer del nostre municipi.

La sessió, que es va fer a l’aire lliure i amb separació exigida com a mesura de prevenció contra la Covid-19, la va conduir l’advocada Marina Vall-llosada, qui va explicar el protocol a l’hora d’alimentar els gats de carrer i va posar damunt la taula les bones pràctiques que han de tenir en compte els gestors de colònies de gats rondaires.

Vall-llosada ha explicat a aquesta emissora la importància de conèixer bé com cal dur a terme aquesta pràctica, tant per evitar problemes de salut als mateixos gats com també per evitar la presència d’altres animals, atrets pel menjar.

Només les persones amb el carnet corresponent estan autoritzades a donar de menjar als gats de carrer, per la qual cosa si es detecta qualsevol persona que alimenta a aquests animals sense permís pot ser multada.

Aquest carnet garanteix que la persona ha seguit la formació i que sap gestionar aquestes colònies de gats. El consistori decidirà, a més, la instal·lació de diferents punts d’alimentació en zones amagades, on es farà la correcte gestió de l’alimentació d’aquests animals.

Vall-llosada ha remarcat que les persones alimentadores han de rebre el suport del consistori, que és qui té l’obligació de gestionar aquest àmbit, i que s’encarregarà de gestionar les colònies més problemàtiques controlant-ne i minimitzant-ne la reproducció.

L’Ajuntament de Palafolls valora positivament que els 17 assistents a la xerrada de dissabte fossin de diferents parts del nostre municipi, ja que considera que això ajudarà a controlar les colònies de gats de diferents punts del poble. A la vegada, el consistori manté contacte amb algunes entitats privades que també s’han interessat pel projecte.

Segons va afirmar la regidora de Salut i Benestar Animal, Sònia González, aquest és el primer pas d’un projecte de Benestar Animal que està programant l’Ajuntament, i que inclourà també una campanya de cens, xipatge i esterilització de gats, gossos i fures, així com una última acció de promoció del civisme amb les mascotes, que inclourà informació gràfica, però també una campanya sancionadora de les actituds incíviques.

A banda de la regidora de Salut i Benestar Animal, a la xerrada hi van assistir també l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany; la regidora d’Urbanitzacions, Helena Carles, així com el tècnic de Benestar Animal i també la protectora Amics dels Animals de Palafolls; tots ells, actors implicats en aquesta iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics