Palafolls vota amb la pitjor participació en unes catalanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les d’aquest 14 de febrer han estat les eleccions amb la participació més baixa a Palafolls de totes les celebrades en els últims 40 anys, a excepció de les europees, que sempre aixequen poc interès.

Ahir només van anar a les urnes el 51.5% dels censats, una xifra molt similar a les catalanes de l’any 2006, que fins ahir eren els comicis amb menys participació, quan van anar a votar el 51.6% dels palafollencs. Comparat amb les eleccions catalanes del desembre del 2017, la participació ha baixat més de 30 punts percentuals.

La pluja, el fred i, sobretot, la por al contagi, han fet disminuir el nombre de votants.

Finalment les meses es van constituir sense problemes a les 8 del matí, tot i que algun segon suplent va haver de quedar-se a les votacions per incompareixença d’alguns membres titulars; uns membres de les meses que reconeixien el temor amb el que van rebre la designació. Tot i així, les estrictes normes i mesures de seguretat van dissipar els primers dubtes. La Lluïsa va ser ahir presidenta d’una de les 12 meses de Palafolls.

Els votants van anar passant en comptagotes, sense aglomeracions destacades en cap dels 5 centres de votacions palafollencs, on mai es va superar els 15 minuts d’espera per exercir el vot.

De fet, l’avorriment i sobretot el fred van acompanyar als membres de les meses electorals.

No en va, tots els centres de votacions estaven permanentment ventilats, amb baixes temperatures.

A l’última hora de les votacions, els membres de les meses van haver d’utilitzar els equips de protecció individual -els EPI’s- per encarar la franja horària en què es recomanava el vot de les persones amb Covid-19, contactes estrets o que presentessin simptomatologia compatible amb el coronavirus; una franja, però, en què majoria de col·legis només van rebre 1 o 2 votants.

La d’ahir va ser una jornada electoral atípica. Ho demostra el desplegament de l’Ajuntament per garantir les mesures anti-Covid. El consistori va més que duplicar el personal destinat a cobrir les eleccions, sense comptar amb el lloguer de centenars de tanques i una carpa exterior per Sant Genís.

La jornada es va desenvolupar sense incidències a cap dels col·legis electorals de Palafolls, que van comptar amb una parella mixta de Policia Local i Mossos d’Esquadra a cada centre de votacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics