S’inicia el període de preinscripcions escolars a infantil i primària

Foto: ds_30 - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les famílies amb fills amb edat del segon cicle d’educació infantil o d’educació primària ja poden presentar la sol·licitud de la preinscripció escolar de cara al proper curs 2021-2022.

Ho poden fer des d’avui dilluns i fins el dia 24 de març. Aquest és el període establert enguany pel Departament d’Educació, que per primera vegada ha establert tot el procés de les preinscripcions de forma telemàtica.

Des de l’escola Les Ferreries, la directora Maribel Queralt ha explicat que des del centre es dona ajuda presencial també a les famílies que ho necessitin a l’hora de formalitzar la preinscripció; un suport que cal sol·licitar amb cita prèvia, sense esperar-se a fer-ho a última hora. De fet, la directora del centre palafollenc ha volgut tranquil·litzar a les famílies que a primera hora del matí han volgut formalitzar la preinscripció i han vist com es col·lapsava la pàgina, ja que assegura que ha estat una incidència del moment.

El calendari de la preinscripció escolar pel segon cicle d’infantil i primària ha arrencat aquest matí amb l’inici del termini per presentar les sol·licituds, que s’allargarà fins el 24 de març. A partir del dilluns 19 d’abril es podrà consultar la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional i fer-ne el seguiment, i entre el 20 i 26 d’abril es podran presentar reclamacions.

El dia 30 d’abril es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions, i el 5 de maig es realitzarà el sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripció empatades en punts.

El dia 7 de juny es farà publica la llista d’alumnes admesos i en llista d’espera. Una setmana més tard, el dia 14, començarà el període per formalitzar la matrícula, que s’allargarà fins el divendres 18 de juny.

Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats, explica que des del centre s’han publicat vídeos explicatius per ajudar i informar a les famílies sobre la preinscripció, i afirma que el procés és intuïtiu.

D’altra banda, en el cas de l’educació secundària, el període de preinscripcions començarà aquest dimecres 17 de març i s’allargarà també fins el dia 24. En el cas de la llar d’infants, les famílies hauran d’esperar-se fins el dia 10 de maig per poder formalitzar la preinscripció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics