URGENT

Blanes celebrarà enguany una “processó estàtica”

Compartiu aquesta història

La ciutat de Blanes celebrarà entre divendres i diumenge una activitat que substituirà un dels elements més tradicionals de la Setmana Santa al municipi: la Processó de Divendres Sant, la de la Santa Creu.

Enguany, amb l’afectació de la pandèmia, els representants de les diferents confraries i portants dels passos d’aquesta processó, ajudats per d’altres voluntàries i voluntaris, han tirat endavant amb l’organització del que han anomenat “Processó Estàtica”. El funcionament serà a l’inversa del que ha estat sempre habitual, i en aquest cas no seran els passos els què aniran desfilant davant del públic congregat per veure la processó, sinó que serà el públic qui passarà per davant de les figures processionals.

Durant aquest passat cap de setmana s’ha estat treballant a l’Església de Santa Maria de Blanes en la instal·lació dels diferents elements que formen part de la Processó de Divendres Sant, com la Creu de Plata, el Natzarè o el Sant Crist, entre altres. A més, els visitants podran veure també un campament dels Manaies al pati de l’exterior del temple.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, l’accés serà gratuït però caldrà cita prèvia, amb un horari establert per a les visites i amb el compliment en tot moment de les mesures de prevenció i seguretat contra la Covid-19.

L’exposició de la processó estàtica s’oferirà de 12 del migdia a 6 de la tarda el divendres dia 2; de 10 del matí a 8 del vespre el dissabte, i de 10 del matí a 12 del migdia l’endemà diumenge.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics