ADIF i Santa Susanna signen un conveni per millorar la protecció de la xarxa ferroviària

Foto: Ajuntament de Santa Susanna
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Santa Susanna

El gestor ferroviari i l’Ajuntament de Santa Susanna han signat aquest dimarts un acord de col·laboració per la instal·lació de nous tancaments que contribueixin a la millora de la protecció de la línia ferroviària d’ample convencional Barcelona-Mataró-Maçanet, al seu pas per aquest municipi veí.

Segons detalla ADIF, el conveni comprèn la instal·lació de nous tancaments de seguretat mitjançant malla electrosoldada, entre els punts quilomètrics 52 i 52,8 al costat muntanya i els punts 51,75 i 53,1 al costat mar, a l’entorn de la Platja de les Dunes.

El cost aproximat d’aquesta actuacions, segons el gestor, puja per sobre el mig milió d’euros -550.000 euros, IVA inclòs-, aportats per ADIF, amb un termini d’execució de prop de cinc mesos. Per la seva banda, l’Ajuntament de Santa Susanna serà l’encarregat de mantenir i conservar les noves instal·lacions.

El gestor ferroviari assegura que amb aquestes noves actuacions es garantirà una “major protecció” tant pels ciutadans com per l’explotació ferroviària, “evitant el trànsit indegut de vianants per punts no autoritzats” en un tram coster que té una “afluència turística molt elevada”.

El conveni, afegeix ADIF, forma part de les accions previstes pel gestor per incrementar la seguretat a les estacions de viatgers, així com en altres entorns ferroviaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics