El canvi de canonada d’impulsió començarà l’any vinent

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És la previsió amb la que compta actualment el consistori. Es tracta d’un dels projectes més importants dels previstos pels propers anys al nostre municipi i que permetrà d’una banda substituir l’actual canonada d’impulsió per una de nova més eficient i, alhora, actuar de retruc en la pavimentació dels principals carrers del centre.

El projecte, ja previst des de fa anys, ha de jubilar l’actual canonada d’impulsió que porta l’aigua des de la zona dels semàfors i fins els dipòsits municipals de la muntanya del Castell. Es tracta d’una canonada antiga, de fibrociment, i que ha donat molts problemes en els últims anys.

De fet es calcula que més del 30% de l’aigua es perd en el sistema, un percentatge que es veurà dràsticament reduitr amb aquesta intervenció.

El problema és que aquesta canonada passa pels principals carrers del nostre municipi, pel que el projecte provocarà afectacions al trànsit al centre de la vila durant setmanes. 

Sense anar més lluny la canonada passa pels carrers passada, plaça Major, carrer Major i l’Avd Pau Casals. Justament el canvi de canonada farà també que aquestes vies, molt malmeses actualment, es puguin repavimentar millorant la seva situació actual.

Tot i que el projecte està redactat des de fa més de 3 anys, encara no s’ha desenvolupat ja que cal coordinar diferents accions per minimitzar les afectacions, però també perquè s’ha hagut de refer en comprovar que el fer d’alguns carrers no està suficientment consistent per fer l’actuació i necessita més intervenció prèvia.

Tot plegat porta al govern a preveure l’inici de les obres a principis de l’any vinent. Jordi Villaret és el regidor de serveis i urbanisme de Palafolls

Segons marca el projecte l’actual canonada no es treurà, sinó que s’hi col·locarà la nova al costat. D’aquesta manera no s’haurà d’interrompre el subministrament. La vella, un cop fet el canvi, es reomplirà per tal que no s’esfondri i provoqui problemes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics