URGENT

Les entrades dels Empestats s’esgoten en qüestió de minuts

Compartiu aquesta història

Divendres a les 8 del vespre s’obria el procés de compra telemàtica de les entrades d’un dels esdeveniments culturals previstos a la Festa Major de Sant Roc que més adeptes té entre els malgratencs.

En pocs minuts es van exhaurir les 300 entrades d’enguany, poc més de la meitat del que sol ser habitual per culpa de les restriccions actuals.

Les entrades, a un preu de 5€, serviran enguany per donar suport a la Barretina que necessita reformes de la seva històrica seu al centre de Malgrat.

La Festa dels Empestats arriba enguany al desè aniversari i ho fa amb una edició recopilatòria de les principals escenes que s’han vist en les 8 edicions que s’han fet fins ara. Les restriccions han provocat una redefinició de l’activitat que ha vist reduïdes les inscripcions possibles i també l’itinerari previst en un primer moment.

Imatge de l’edició del 2014. foto: Alfred Farre

Enguany els visitants dels empestats hauran de romandre asseguts i els desplaçaments entre les escenes es faran més controladament del que és habitual per complir amb les mesures anticovid.

La Festa dels Empestats va néixer el 2011 amb la voluntat d’explicar perquè Sant Roc és el patró del municipi. En cada edició uns 550 participats recorren el municipi en un circuit amb diferents escenes recreant situacions habituals en el Malgrat del segle XVII, quan el municipi va rebre l’embat de la Pesta Bubònica. Cada edició compta amb un treball de recerca històrica local, ja que els motius de la visita es vehiculen a través d’històries reals i documentades.

La festa ha anat agafant volada i cada any hi participen desenes d’actors i d’extres per ambientar el municipi a l’època de la pesta.

L’any passat Els Empestats es van haver de reinventar amb una visita virtual a través d’un joc interactiu a través del seu web.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics