Cauen a la meitat els positius per covid detectats a Palafolls

Test de detecció ràpida de la COVID-19 - Foto: Jarun Ontakrai
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En tota la passada setmana es van confirmar 43 nous casos de coronavirus en palafollencs. Són la meitat dels positius detectats la setmana anterior. es tracta de casos confirmats a través d’una prova diagnòstica ja sigui una PCR o bé un test d’antígens. Tot i això cal tenir en compte que ja no es fan proves diagnòstiques als contactes directes dels positius que no presenten símptomes, pel que podria haver casos positius que s’escapen d’aquest recompte. Aquesta circumstància fa que el nombre de positius baixi sustencialment a tot el nostre voltant.

Tot i això el nombre de positius continua sent alt i aquests 43 nous casos és la 3a pitjor dada setmana de contagis al nostre municipi, rere les dades de les passades setmanes quan a Palafolls s’han detectat 75 i 82 casos. Això implica que en l’últim mes s’han comptat més de 200 casos al nostre municipi.

A Malgrat cauen dels 156 casos als 91. El municipi és on més positius s’han detectat en els últims dies. A Tordera el nombre ha caigut dels 96 als 63 casos i a Santa Susanna dels 25 als 17 positius amb prova diagnòstica.

Aquesta rebaixa, però, no es veu als hospitals que tornen a tensionar-se amb ingressats amb coronavirus. A  dia d’avui hi ha 69 persones als Hospitals de Calella i Blanes. Són 17 persones més que la passada setmana.

En aquesta última setmana s’han registrat 8 defuncions entre els dos hospitals comarcals.

Crida l’atenció el nombre de professionals de la Corporació de Salut que es troben en aïllament per covid. En total, segons l’entitat, són ja 23 persones  en tots els seus centres sanitaris, comptant també els diferents CAP de salut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics