Exposició sobre l’esport blanenc a la Biblioteca de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant tot aquest mes, la Biblioteca Comarcal de Blanes allotja una exposició de la història de l’esport local a través de 10 plafons que formen part de la campanya ‘Blanes, Ciutat Esportiva’, i que busca gratar en les arrels esportives de la ciutat.

Aquesta exposició, que recull material històric elaborat i coordinat per l’Arxiu Municipal de Blanes, es va poder veure en diferents establiments del centre de la vila fins a mitjans de juliol, amb el suport de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre.

Ara, però, la biblioteca recull aquests 10 plafons en un mateix espai on es podrà visitar fins el 31 d’agost. Llavors la mostra es traslladarà a la Ciutat Esportiva de Blanes, que justament enguany celebra 10 anys.

L’Ajuntament de Blanes destaca que la posada en marxa de la Ciutat Esportiva ha marcat un abans i un després a l’esport de la vila i per això un dels 10 plafons de l’exposició està dedicat exclusivament a l’aniversari d’aquesta instal·lació.

Els 9 plafons restants tracten sobre el bàsquet; la boxa i el judo; el futbol; l’handbol; l’hoquei; la Caminada de la Nit de Sant Bonós –la prova no competitiva més popular i emblemàtica que s’organitza al municipi-; ciclisme; esports de mar i un darrer que parla genèricament sobre la història de l’esport. 

És en aquest últim plafó en el que es recorda la manifestació esportiva més antiga coneguda a Blanes: la cursa Córrer el Cós, originària de l’Edat Mitjana, entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava.

L’entitat esportiva més longeva que encara està activa en l’actualitat és el Club Esportiu Blanes, fundat l’any 1913, així com el Club de Boxa i el Club Vela Blanes, que daten del 1943. 

També hi tenen un espai els noms propis d’esportistes blanencs. S’hi repassen oms com els del pilot Pedro Hiltbrand, el ciclista Fran Zurita, la tenista Marina Bassols, o els atletes Buba Sabaly i Xavi Marina. També es recorda dels olímpics en boxa Gómez Torres i Gómez Canet, que van participar als jocs de Montreal i els Joan Humbert i Josep Pérez  que van participar en vela a Montreal i Seül.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics