El Respir espera rebre el vistiplau de la Generalitat per poder ampliar els seus horaris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El servei de Respir de Palafolls és un dels àmbits que, amb l’arribada de la pandèmia, va veure capgirada la seva activitat. Després del tancament inicial, ara fa un any reobria de nou les portes als usuaris, i des de llavors el centre ha anat recuperant progressivament aspectes de la normalitat d’abans de l’arribada de la Covid-19.

Ara, el Respir ha demanat poder ampliar els horaris d’obertura del servei per adequar-los al que correspon a un centre de dia, com és de 8 del matí a 8 del vespre.

Dijous passat, l’equipament va rebre la visita de la delegada de Salut de la Generalitat i de la persona referent, per tal de valorar si el Respir reuneix les condicions per poder acceptar la sol·licitud. Segons Liliana Ayné, treballadora social del centre, les sensacions de la visita van ser bones i ara només falta esperar rebre la confirmació per part del Govern per poder reprendre l’horari d’obertura complet.

Durant la visita de dijous, els responsables del Respir van explicar als representants de la Generalitat com s’organitzen a nivell intern per poder complir amb les mesures anti-Covid en vigor i poder donar el servei als usuaris que acull.

En aquest sentit, des de l’equipament ja s’ha aconseguit, ara per ara, ampliar de 18 a 20 el nombre d’usuaris als quals dona atenció. De totes maneres, tal i com reconeix Ayné, ara mateix no és possible recuperar l’acollida de 24 persones en total, com abans, degut a les distàncies que cal aplicar per les restriccions i la dimensió del Respir.

Ara per ara, el servei de Respir està a l’espera de rebre la notificació per part de la Generalitat per aplicar l’horari complet d’obertura, de 8 del matí a 8 del vespre; una resposta que, ara per ara, pot trigar encara unes setmanes a donar-se a conèixer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics